Podporte
nás
1.10.2024

Opustené dieťa v nákupnom centre

Dieťa sa samé prechádza v nákupnom centre až sa pristaví pri informáciách. Po vyhlásení, že sa hľadajú jeho rodičia, však informátor zistí, že k nikomu nepatrí… 

Táto scéna sa stala hlavnou dejovou zápletkou našej novej kampane „A Ty si čie?“. Širokej verejnosti sme sa rozhodli cez náš nový spot pootvoriť dvere do sveta opusteného dieťaťa. Dieťaťa, ktoré sa nestratilo a predsa je stratené. Pretože nemá rodičov, ku ktorým by sa mohlo vrátiť. Pretože sa cíti „NIČIE“

A Ty si čie?

Každý z nás potrebuje niekam patriť. Potrebuje k niekomu patriť. Potrebuje byť NIEČÍ. Deti sa rodia úplne závislé od rodičov, ich starostlivosti, ale aj od pozornosti a lásky. Ak nemajú svojich stálych dospelých, na ktorých sa môžu spoľahnúť, cítia sa stratené a narúša sa aj ich dôvera v ľudí a svet ako taký. Narúša sa ich zdravý psychický i fyzický vývoj.

Návrat už viac ako 30 rokov pomáha deťom, ktoré nemôžu vyrastať vo vlastnej rodine, nájsť nový domov a pocit bezpečia v náhradných rodinách. Naším cieľom je, aby deti nemuseli vyrastať v ústavnej starostlivosti, ale vyrastali v rodinách s bezpečnými vzťahmi. Či už vo svojich vlastných alebo náhradných.

Aj Vy môžete pomôcť opusteným deťom nájsť lásku a bezpečie v rodinách. Pridajte sa k našej snahe pravidelným darom alebo zdieľaním našej kampane. Viac na domovjerodina.sk

Ďakujeme!

Kampaň pre nás pro bono vymyslela reklamná agentúra Elite/Monday lovers a život jej vdýchli ľudia z Right & Stuff s.r.o., na režisérskej stoličke sedel Dano Dekan a za kamerou Michal Chlpík. Opustené dieťa v nákupnom centre stvárnila Karolínka. Máme radosť, že v záverečnom komentári zaznieva práve hlas Adely Vinczeovej.

Všetkým ľuďom, ktorí sa podieľali na vzniku kampane a jej šírení sme veľmi vďační. Vnímame to ako dobrý signál, keď ľudia a firmy zo súkromného sektora takouto významnou mierou podporujú tretí sektor.

Kampaň bola podporená Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava v rámci Programu Stronger Roots for Civil Society. Cieľom programu je zvýšiť rezilienciu organizácií občianskej spoločnosti a ich spolupracujúcich organizácií, posilniť ich sociálny kapitál a začleniť ich do komunít a spoločenstiev, v ktorých realizujú svoje činnosti. Projekt je financovaný Európskou úniou z Programu Občianstvo, rovnosť, práva a hodnoty.

arrow-right
Infolinka

nielen o adopcii