Podporte
nás
13.9.2024

Deň životnej histórie so žilinským Návratom

pozývame Vás všetkých na Deň životnej histórie so žilinským Návratom, ktoré sa bude konať v Moravskom Lieskovom. Dátum upresníme už čoskoro a veríme, že počasie nám bude priať.

Na spoločnom stretnutí v sobotu 16.11 si pripomenieme príbeh žilinského centra Návrat. Zároveň sa zameriame aj na iné dobrodružstvo – príbeh dieťaťa vyrastajúceho v rodine, v ktorej sa nenarodilo.

Deň životnej histórie bude prebiehať v poobedňajších hodinách 14:00 – 18:00 h a čo už s istotou vieme potvrdiť je miesto. Stretneme sa v komunitnom centre ŽiTo v SÝPKE, v blízkosti ovocnej škôlky v obci Moravské Lieskové.

Program:

14:00     Príchod rodín, hostí

14:30     Vitajte a prečo sme tu (pár viet od Marka Roháčka a ďalších tvorcov príbehu Návratu)

15:00     O životnej histórii dieťaťa pre rodičov (načo a ako si pripomínať „korene“ – s Miladou Bohovicovou)

15:00     Divadielko – nielen – pre deti („Rozprávky Líšky a Vlka – BimBamKuku“)

16:00 – 18:00  Exkurzia v ovocnej škôlke pre celé rodiny, tvorivé dielne, kaviarnička ku knihe života, debata „len tak“

Malé občerstvenie (nápoje) bude zabezpečené. Potešíme sa, ak prispejete niečím na spoločný stôl (koláč, chlebík, ovocie, hocičo vhodné aj pre deti). Informácie k doprave: https://www.zitovsypke.sk/navstivte-nas/

Stretnutie je inšpirované príbehom Dar pre malý strom. Nie náhodou sa teda stretávame v blízkosti ovocnej škôlky.  Pre tých, ktorí chcú zasadiť svoj symbolický strom, bude možnosť zakúpiť si sadenicu jablone s 2 rôznymi odrodami – ako symbol rôznosti v našich náhradných rodinách. Príspevok na strom je 20,- €. Ovocinári poskytnú informácie k výsadbe a starostlivosti. Sadenica je v kontajneri, zmestí sa do osobného auta.

Nahláste nám prosím Váš predbežný záujem na tomto odkaze:  https://forms.gle/JrHGszXfqKS45h1S7

Tím Návrat sa teší na stretnutie s Vami.

Pre viac informácií kontaktujte:  Eva Stanková, eva.stankova@navrat.sk, 0905 893535

arrow-right
Infolinka

nielen o adopcii