Návrat, občianske združenie

jediný domov pre dieťa je rodina

Pozývame vás do reštaurácie Hrnček var, ktorú pre vás otvoríme 21.mája  v Záhrade umenia na Svätoplukovej ulici v Prešove.

Pozývame vás do našej reštaurácie Hrnček var, ktorú pre vás v spolupráci s Dobrákrajina.sk otvoríme 21. mája v Záhrade umenia na Svätoplukovej ulici v Prešove.


Jej hlavnou témou bude inakosť. 
„Deti vedia bez predsudkov prijímať nové a nepoznané veci, a zároveň nevnímajú rozdiely tak intenzívne ako my dospelí. Návštevníkom našej reštaurácie chceme ponúknuť príležitosť stať sa na chvíľu znova deťmia priblížiť sa tak ľuďom, ktorí sú v niečom iní či majú svoje obmedzujúce limity. Pretože prijatie inakosti v jej rôznych podobách obohacuje,“ vysvetľuje Alena Molčanová z Centra Návrat v Prešove.


Menu

nebude variť kuchár, ale sám Hrnček var! ;) Pripraví pre vás tradičné dobroty z detstva, avšak netradičným spôsobom: 

  • domácu paradajkovú polievku v hrnčeku
  • obľúbené dukátové buchtičky vo farebnom župane
  • kávu bez predsudkov

Tieto špeciality môžete ochutnať za dobrovoľný príspevok, ktorý podporiť našu prácu pre náhradné rodiny a rodiny v ohrození.


Sprievodný program 

Pre všetkých návštevníkov je pripravená výzva ,,ako chutí inakosť" a možnosť odhaľovať jej rozmery so špeciálnym hosťom podujatia Andreou Turčanovou, prvou ženskou primátorkou mesta Prešov a mamou 5 detí.


Pozvánka na stiahnutie: jpgHrnček var.jpg


Chcete sa zúčastniť? Pripojte sa do nášej udalosti na FB.

Reštaurácia je súčasťou Restaurant Day, do ktorého sa zapájame pod záštitou Dobrákrajina. sk. 

dobra krajina  

 

Ďakujeme Nadácii pre deti Slovenska a Hodine deťom, vďaka ktorých podpore sa podujatie uskutoční a záštite od mesta Prešov.

NDS logohodina detomPresov web


O Restaurant Day

Restaurant Day vznikol vo fínskych Helsinkách v roku 2011 a odvtedy sa koná v 60 krajinách na celom svete. Každoročne sa do neho zapájajú tisícky jednodňových reštaurácií po celom svete. Jednodňovú pop-up reštauráciu si môže otvoriť každý, kto má chuť. Stačí si vybrať originálne miesto a chcieť sa pochváliť chutným jedlom.

 

Prvotným cieľom Restaurant Day nie je zarobiť. Reštaurácie fungujú na báze dobrovoľného príspevku – zaplať, koľko chceš. V prípade neziskoviek ľudia budú môcť ochutnať niektoré z ich špecialít, a zároveň podporiť ich aktivity, ktorými menia veci na Slovensku k lepšiemu. Viac na www.restaurantday.org alebo na https://goo.gl/E0hzmi.